Toivon että pennunostajat perehtyisivät rotuun ja sen rotuominaisuuksiin, ja kerron mielelläni lisää labradoreista sekä vastaan kysymyksiin parhaani mukaan. Labradorinnoutajakerhon verkkosivuilla www.labradori.fi löytyy paljon tietoa rodun luonteestä, käyttöominaisuuksista sekä sairauksista. 

 

Pentutiedusteluja voi tehdä jo ennen pentujen syntymää. Laitan muistiin kaikkien kiinnostuneiden yhteystiedot ja vähän tietoja sekä onko toiveita väristä tai sukupuolesta. Kun pennun ovat syntyneet ja tiedän minkä verran ja väri-sekä sukupuolijakaumat ilmoitan syntymästä kiinnostuneille. Tässä vaiheessa tehdään alustava varaus pennusta siihen asti kunnes ne ovat noin 4 viikon ikäisiä ja pentuja voi tulla katsomaan. Kannattaa varata hyvin aikaa kun tulee katsomaan pentua, koska keskustellaan silloin enemmän pennuista ja siitä minkälainen koti olisi tarjolla pennulle. Käymme läpi pentukansion, jossa on hoito-ohjeita, tietoa perinnöllisistä ja rodun tyypillisistä sairauksista. Tämän jälkeen voi varata pennun maksamalla varausmaksun.

 

Pentu on luovutusikäinen 7-8 viikon ikäisenä jolloin se saa muuttaa omaan kotiinsa. Pentu on siinä vaiheessa madotettu, eläinlääkäritarkastettu, sirutettu sekä rekisteröity Kennelliittoon. Pennun mukaan saa pentupakkauksen sekä pentukansion. Minulla on Facebookissa suljettu ryhmä Asterblix kasvattien omistajille, johon liitän pennunomistajat mikäli he niin haluavat jolloin pääsee näkemään oman pentunsa sisarusten kuulumisia. Pyrin myös järjestämään pentue-/kasvattitreffejä, joko meillä kotona tai koirahallissa.

 

Minuun saa myös aina ottaa yhteyttä soittamalla tai laittamalla viestiä jos jotain mietityttää tai haluaa neuvoja. Olen myös erittäin kiitollinen jos minulle ilmoitetaan kasvatin mahdollisista sairauksista tai vaivoista. Ne ovat arvokasta tietoa minulle kun jatkan kasvatusta samasta suvusta. Terveystietojen keräämiseksi toivon myös että pennunostajat vievät koiransa virallisiin terveystutkimuksiin sen jälkeen kun se on täyttänyt vuoden. Labradorien virallisiin tutkimuksiin (PEVISA) kuuluu lonkka- ja kyynärkuvaus sekä silmätarkastus. Järjestän pentueelle joukkotarkastuksen vähän sen jälkeen kun ne ovat täyttäneet vuoden, jolloin saa tutkimukset vähän halvemmalla kun klinikalle menee useampi koira kerralla.